طرز تهیه دونات : دونات که در لاتین به دو صورت Donut – Doughnut نوشته خواهد شد ، یک گونه شیرینی می باشد که در آن خمیر تهیه شده پس از آماده شدن در روغن سرخ خواهد شد و پس از سرخ شدن با تاپینگهای جوراجور مزه دار و تزیین خواهد شد .
این شیرینی معمولا به عنوان دسر ، میان وعده و وعده صبحانه فوری میل می شود و تقریبا در همه کشورها و اقوام شیرینی محبوبی میباشد و بصورت خانگی و یا صنعتی در نانوایی ها ، شیرینی فروشیها و بصورت حرفه ای تر در دونات شاپها عرضه خواهد شد با ما همراه باشید در
فرنون بلاگ
همین الان کافه فرنون رو برای داشتن یه روز پرخاطره رزرو کن :
رزرو کافه
مواد لازم دونات
آرد سفید ۴ الی ۵ پیمانه
شکر نصف پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
شیر نصف پیمانه
کره ۸۰ گرم
وانیل نصف قاشق چایخوری
نمک ۱ پنس
خمیر مایه فوری ۲ قاشق سوپخوری
آب ولرم نصف پیمانه
مرحله اول
در شیوه آماده سازی دونات در خانه اول خمیر مایه را به همراه آب ولرم و یک قاشق چایخوری شکر درون یک ظرف به درد بخور می ریزیم و با هم ترکیب می نماییم ، آنوقت در ظرف را می بندیم و به مقدار ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در یک مکان گرم می گذاریم تا روی خمیر مایه حباب بزند و آماده شود.
مرحله دوم
کره را از یخچال بیرون می آوریم تا نرم گردد آنوقت به همراه شکر خیلی خوب هم می زنیم تا به صورت کامل ادغام شوند ، در امتداد تخم مرغ و وانیل را هم افزون می کنیم و یک دقیقه دیگر مواد را هم می زنیم تا به صورت کامل ادغام شوند و یکدست گردند .
مرحله سوم
خمیر مایع آماده شده را به همراه شیر ولرم بدان افزون میکنیم . اکنون زمان آن می باشد که در شیوه آماده سازی دونات خانگی آرد را دو مرتبه الک نماییم و پس از قاطی نمودن با مقدار اندکی نمک ، ۴ پیمانه از آرد را کم کم به مواد اضافه می کنیم و با لیسک ادغام خواهیم کرد تا خمیر شکل بگیرد .
طرز تهیه دونات
مرحله چهارم
در بخش بعد خمیر را به یک سطح هموار جابهجا می کنیم و اندکی آرد روی سطح آن می پاشیم و آغاز به ورز دادن خمیر می نماییم تا جایی که خمیر دیگر به دست نچسبد . اکنون خمیر را بلند میکنیم و روی سطح کار می کوبیم ، اینکار را بایستی میان ۵۰ تا ۱۰۰ مرتبه انجام دهیم .
مرحله پنجم
هر چقدر زیادتر عمل کوبیدن خمیر به سطح کار را اعمال دهیم خمیر نازک تری داریم . در ادامه یک کاسه با حجم دو برابر خمیر را با روغن چرب می نماییم و خمیر را به کاسه منتقل می کنیم ، آنگاه با چاقو یک نشانه (+) روی خمیر می زنیم .
مرحله ششم
در این بخش روی کاسه را با سلفون میکشیم و روی سلفون هم یک حوله می گذاریم و ظرف را در یک مکان گرم قرار می دهیم تا خمیر کمی بماند . ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بعد که به دنبال خمیر می رویم بایستی حجمش تا حد زیادی دوچندان گشته باشد .
طرز تهیه دونات
مرحله هفتم
خمیر را از ظرف بیرون می نماییم و روی سطح کار کمی ورز می دهیم تا هوای مازاد داخل خمیر خارج گردد ، بعد روی سطح میز اندکی آرد پاشی انجام می دهیم و خمیر را با وردنه روی سطح کار به شکل یکدست با ضخامت یک سانتی متر پخش می نماییم.
مرحله هشتم
اکنون روی خمیر وسیع می شود با قالب دونات تمپلیت می زنیم و هر کدام از دوناتهای قالب زده را به شکل جدا روی یک تکه ورقه روغنی چرب گشته قرار می دهیم تا زمان جابجایی به روغن برای سرخ نمودن شکل ظاهری دوناتها بد نشود .
مرحله نهم
دوباره روی دوناتها را با یک پارچه تمیز می پوشانیم تا خشک نشوند ، بعد کمی صبر می کنیم در همین وضعیت حدود ۳۰ دقیقه بمانند . پس از سپری شدن این وقت درون یک کاسه عمیق به اندازه ای روغن می ریزیم که دوناتها وقت سرخشدن به شکل شناور باشند .
طرز تهیه دونات
مرحله دهم
حالا کاسه محتوی روغن را روی حرارت خیلی ملایم میگذاریم تا روغن به صورت کامل گرم گردد ، برای انداختن دوناتها در روغن ورقه روغنی زیر دونات را می گیریم و به خود خمیر دست نمی زنیم . اکنون با قاشق روی دوناتهای در حال سرخشدن روغن گرم می ریزیم .
مرحله یازدهم
وقتی با قاشق از روغن گرم روی دوناتها بریزیم خوب تر پف می کنند و به شکل یکدست طلایی می گردند . در نهایت دوناتها را از روغن بیرون می کنیم و روی دستمال حوله ای یا توری فلزی قرار می دهیم تا روغن مازاد شان بیرون گردد .
مرحله دوازدهم
وقتی دوناتها قدری سرد شدند آنها را داخل بشقاب دلخواه مان می چینیم و به وسیله شکلات داغ ، پودر پسته و یا هر چیز دیگری تزیین انجام می دهیم . برای شکلاتی نمودن دوناتها هم باید آنها را پس از خنک شدن داخل شکلات مایع قرار دهید .
کافه فرنون یک کافه خاص بهترین کافی شاپ تولد تهران و بهترین کافی شاپ توانیر ونک با انواع غذاهای متنوع و نوشیدنی های گرم و سرد پذیرای شما عزیزان می باشد.